Couros
Couros
Couros Couros

Materiaalit

Verstaalla on valikoimassa useiden eri kangastoimittajien verhoilukankaita ja nahkamalleja mm.:

Nahkamalleja löytyy myös lähes satoja erilaisia laatuja mm.

Kauttamme löydät myös mittoihin leikattua paksumpaa valjasnahkaa sekä kattavan valikoiman erilaisia nahanhoitotuotteita. Myymme myös verhoilukankaita ja materiaaleja erikseen. Mittatilaustöihin saamme tilattua paljon erilaisia solkia, koristeita ja kanttinauhoja sekä muita yksityiskohtia!

Kysy lisää mahdollisuuksista ja ota yhteyttä!

Materiaalien kierrätys ja hyötykäyttö

Ajattelen että kertakäyttökulttuuri on varsin kestämätön tapa kuluttaa. Vanhan korjaaminen usein kannattaa ja säästää myös luonnonvaroja. Pyrimme tekemään käytettävien materiaalien suhteen ekologisia ja kestäviä valintoja, tietysti myös asiakkaan toiveita kuunnellen. Pyrin korjatessani käyttämään vanhaa materiaalia hyväkseni aina tuotteesta ja tilanteesta riippuen. Lajittelen purkujätteet parhaani mukaan ja saatan käyttää esim. vanhoja nahkoja ja nauhoja hyväkseni muissa valmistamissani tuotteissa. Kankaiden, vanujen ja vaahtomuovien ym. ylijäämäpaloja vien aika-ajoin alueen päiväkoteihin askartelumateriaaleiksi.

Valinnoilla on mahdollisuus vaikuttaa, kuten esim.: Mm perusverhoilunahkojen (kromiparkittujen) sijasta on mahdollista käyttää täysin orgaanisia kasvisparkittuja verhoilunahkoja. Värimallit näistä vaihtoehdoista löytyvät myös verstaaltani. Kangasmallien joukosta löytyy myös ekologisempia vaihtoehtoja, kuten kierrätysmateriaalista valmistettuja kankaita, puhtaita luonnonkuitukankaita ja esim. hevosenjouhikangasta. Pehmuste/perustusmateriaaleista mm. hamppu on kotimainen ja hyvin ekologinen valinta perustan tekemiseen. Valittavana lisäksi myös meriheinää, haapalastua sekä pintapehmustukseen tekstiiliteollisuuden jätteistä valmistettua villaflokkia, keinojouhta (kookkoskuitua) sekä luonnon jouhia. Vaahtomuovin kohdalla suosimme kansainvälisen CertiPUR-luokituksen saanutta vaahtomuovia.

CertiPUR