Couros
Couros
Couros
Suomen Verhoilijamestareiden Liiton jäsen
Helsingin verhoilijamestarit ry:n jäsen

Yrityksestä

Verhoomo ja valjassepänverstas Couros on alatoiminimi joka kuuluu Lusitano Finland Oy:n alaisuuteen. Lusitano Finland Oy on pieni ja erikoistunut hevosalan yritys. Lisää hevospuolen palveluista voit lukea lisää sivuiltamme www.lusitano.fi.

Verhoomo ja valjassepänverstas Couros on toimii Kirkkonummella Oitmäessä, lähellä Espoon rajaa. Yrittäjänä on koulutukseltaan verhoilijamestari ja valjasseppä. Lisäksi saman katon on aloittamassa piakkoin toinen valjasseppäyrittäjä, jolloin pystymme ottamaan vastaan pienempiä varustekorjaustöitä hiukan nopeammilla aikaitauluilla ja palvelemaan asiakkaita yhä joustavammin.

Olemme yhdistäneet kaksi hyvin perinteistä ja jo harvinaistumassa ollutta toimialaa. Aikoinaan satulasepät ja verhoilijat kuuluivat samaan ammattikuntaan. Silloiset "topparit" toppasivat/muotoilivat niin satulat kuin tuolitkin malliinsa. Niin satulat kuin tuolitkin tehtiin myös usein nahasta. Edelleenkin nämä kaksi perinteikästä ammattia tukevat hyvin toisiaan. Lisäksi nahka on myös luonnollinen, kestävä ja ekologinen materiaali. Yhdistämällä nämä kaksi ammattia pystymme tarjoamaan asiakkaillemme erityistä nahan käsittelytaitoa sekä käsinompelutekniikoita ja saamme toteutettua myös, useille muille alan toimijoille päänvaivaa aiheuttavia, hankalampia paksummasta nahasta tehtyjä nahkaosia...kuten esim.nahkaisissa desing-huonekaluissa olevia nahkaisia kädensijaremmejä, punoksia tms. Yrityksen nimi Couros on portugalia ja tarkoittaa myös "nahkoja". Mieleisiä töitä ovat myösperinteiset kalusteet, veneverhoilutyöt sekä erilaiset sisustusverhoilutyöt.

Verstaassani haluankin yhdistää monta asiaa, jotka ovat lähellä sydäntä. Pidän kauniista asioista, vanhoista huonekaluista ja desing:ista. Lisäksi olen myös kiinnostunut vanhoista hevosperinteistä sekä ajokulttuurista sekä ennen kaikkea laadukkaasta käsityöstä. Ekologiset arvot ovat lähellä sydäntä ja haluan työni avulla vähentää kertakäyttökulutusta sekä pidentää tuotteiden käyttöikää. Työssäni pystyn parhaimmillaan yhdistämään nämä kaikki.

Suuremmissa kalusteryhmissä ja tilauksissa kannattaa varautua hyvissäajoin mahdollisten jonossa olevien työtilausten vuoksi. Pienempien töiden ja korjaustöiden kanssa pyritään nopeaan toimitusaikatauluun.

Poikkea tai ota yhteyttä!

Ystävällisin terveisin,

Elina Parpala, yrittäjä

Koulutus ja referenssit alalle

  • Verhoilualan perustutkinto 1998, Vallilan ammattioppilaitos.
  • Huonekaluverhoilun näyttökoe 1998.
  • Verhoilualan jatkokoulutus 1999
  • Autoverhoilun erikoistumisopinnot, Keskuspuiston ammattiopisto, aikuiskoulutus 1999.
  • Kisällinnäyttökoe, perinteinen huonekaluverhoilu 1999.
  • Maaseutuyrittäjän peruskoulutus, erikoistumisalana valjasseppä 2000.
  • Verhoilijamestarin näyttötutkinto, perinteinen huonekaluverhoilu, 2015.

Lisäksi olen lukenut yliopisto-opintojeni ohella sivuaineena 40 opintoviikkoa taidehistoriaa ja n. 10 ov. Kulttuurihistoria.

Olen työskennellyt verhoilualalla, Verhoomo Petri Veijalainen Oy:n palveluksessa Helsingissä
Sekä valjassepän alalla, Veljeksen Wahlsten:in, valjastehtaalla Lahdessa. Tämän lisäksi olen myös entisöinyt ja kunnostanut hevosajoneuvoja harrastusmielessä. Sekä kunnostanut huonekaluja sekä takonut jopa rautaa sepänpajalla. Perinteiset kädentaidot ovatkin olleet mielenkiinnonkohteenani jo useamman vuosikymmenen ajan.

Ratsastuksesta ja hevosalaltakin omaan kokemusta yli 25 vuoden ajalta. Työkokemusta talleilta maatalouslomittajan ja hevosenhoitajan töistä. Kokemusta on siis myös erittäin monipuolisesti hevosista ja hevosurheilun eri lajeista niin Suomesta kuin ulkomailtakin. Omaan tietotaitoa hevosten ajamisesta, erilaisilla kärryillä, työajosta, valjakkoajosta kilpalajina... ym. nämä auttavat ymmärtämään erilaisia varusteita, tarpeita ja ideoita, joita asiakkailla saattaa olla. Lisäksi tuttuja ovat tietysti myös lähes kaikki ratsastuksen eri muodot. Rakkain kaikista minulle taitaa kuitenkin olla kouluratsastus tai klassinen kouluratsastus, jota harjoittelen säännöllisesti edelleen.

 

 

Couros Couros